Zoeken
22 juni

Crematieoven geplaatst voor uitvaartcentrum Sterrenheuvel

Een enorme crematieoven op zijn plek laten hijsen. Het zijn klusjes die we niet iedere dag doen bij bouAd. Voor het nieuwe uitvaartcentrum Sterrenheuvel in Haarlem was het afgelopen maandag tijd om het loodzware gevaarte op zijn plek te zetten. Daar was een 800 ton-kraan voor nodig, wat betekent dat de oven en gewoon een paar ton weegt. Het is dan ook het nieuwste model op de markt.

oven 1 klein

Het project is bouwkundig gezien natuurlijk een mooie uitdaging. De oven is geplaatst in een verdiepte kelder om ook andere onderdelen zoals de schoorsteen een plek te kunnen geven. In de kelder komt ook het kantoor van Nirvana Gedenkstenen van Anita van Bokhorst, de eigenares van het pand. Op de begane grond komen opbaarkamers, een grote aula en een keuken, terwijl achter het nieuwe pand een parkeerplaats wordt aangelegd.

Het uitvaartcentrum komt op de gemeentelijke begraafplaats aan de Vergierdeweg. De werkzaamheden worden dan ook uitgevoerd in nauw overleg met de gemeente Haarlem. Het is namelijk ook de bedoeling is om de omliggende ruimte taan te pakken.

De volgende stap in het ruwbouwproces is het plaatsen van de stalen constructie, waarna de metselaars aan de slag kunnen.

op 22 juni 2018