Zoeken
10 okt

Veel leven in de brouwerij bij bouAd Adviesgroep

Hoogste punt en oplevering bij grote projecten, nieuw personeel, nieuwe directie, subsidie voor onze energiescan, binnenkort een nieuwe website. De ontwikkelingen bij bouAd volgen elkaar momenteel in hoog tempo op.

We weten van gekkigheid nauwelijks waar te beginnen met vertellen. Bij het begin, is dan het logische antwoord. Dus dat doen we dan maar. Met de uitbreiding van de directie afgelopen zomer kiezen we bij bouAd echt voor een tempoversnelling. Om een term uit de bij bouAd geliefde wielersport te gebruiken: we zetten ons aan kop van het peloton en bepalen graag het tempo. We zetten met andere woorden vol in op bedrijfsgroei.

Monique en JaapDat betekent ook uitbreiding van het personeel. Met Jaap Schoonderbeek en Monique Verhaar zijn de eerste stappen daarin ook al gezet. We zullen hen op een later moment uitgebreider voorstellen. Maar voor het geval je ze tegenkomt en goed beslagen ten ijs wil komen, hierbij alvast een foto.

VodafoneZiggo

We zijn ook ambitieus en willen meer grote en aansprekende projecten gaan verzorgen. Namens opdrachtgever Kleppière het bouwmanagement verzorgen bij de grootscheepse renovatie en verbouwing van het nieuwe pand van VodafoneZiggo in Hoog Catharijne (Utrecht) past natuurlijk perfect bij die ambitie. Op vrijdag 28 september was de oplevering van het project van liefst 17.000 vierkante meter. De afrondende werkzaamheden vinden nu plaats en vervolgens worden de kantoren ingericht. Eind oktober/begin november trekt het personeel van VodafoneZiggo in het pand.

EMA

Een ander project waar we bij betrokken zijn, is de nieuwbouw van het pand voor het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam. Onlangs werd daar het hoogste punt bereikt. De EMA verhuist vanwege de Brexit van Londen naar Amsterdam. Het twintig verdiepingen tellende gebouw van 80 meter hoog herbergt vanaf november 2019 zo’n 900 medewerkers. Bij de EMA worden medicijnen beoordeeld voordat ze op de markt komen.

Als bouAd zijn we verantwoordelijk voor de tweedelijns kwaliteitscontrole op basis van de UAV-GC (Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contracten). Dit betekent dat de opdrachtgever via een ‘uitvraag’ de grote lijnen aangeeft. De opdrachtnemer heeft vervolgens veel meer vrijheid om het werk naar eigen inzicht te ontwerpen en uit te voeren, al brengt dat ook veel meer verantwoordelijkheid met zich mee. Voordeel is dat op die manier de expertise van de uitvoerende partij veel beter wordt benut. De tweedelijns keuring is een extra kwaliteitscontrole, die wordt uitgevoerd in opdracht van de Dura Vermeer/Heijmans bouwcombinatie.

Naast de tweedelijns keuring verzorgen we bij de EMA ook de ITS-toetsing. Dat houdt in dat we alle aspecten van toegankelijkheid voor de minder validen controleren. Dit gaat van rolstoelvriendelijke entrees tot geschikte werkplekken en zelfs de verlichting van het pand. Een interessant en zeer nuttig onderdeel van ons werk.

Energiescan252x192Dag van de Duurzaamheid

Vandaag (woensdag 10 oktober) is Dag van de Duurzaamheid. Bij bouAd fietsen we ook graag voorop op dit gebied. Denk aan onze ongeëvenaarde ME+, een zeer gedetailleerde energiescan met daaraan gekoppeld een duurzaam onderhoudsplan. Een betere is in Nederland niet te vinden.

Voor woningeigenaren hebben we een aparte energiescan. Je krijgt dankzij de scan perfect in beeld waar de winstkansen liggen om je woning (verder) te verduurzamen, wat de kosten daarvan zijn en wanneer je die hebt terugverdiend. Inwoners van de gemeente Katwijk krijgen via een subsidie hun geld zelfs terug als ze deze scan door bouAd laten uitvoeren. Kijk vooral eens hier voor veel meer informatie. Ook kun je je direcht aanmelden voor de scan.

 

op 10 oktober 2018