Blog

Laatste nieuws

Previous Next

Met deze drie duurzame tips kun je het nieuwe jaar in

We beginnen het jaar graag goed bij bouAd: de beste wensen! We knallen er meteen maar in met een kort overzicht van 2018 en drie belangrijke duurzame tips voor 2019, verzorgd door onze duurzaamheidsexpert Ben Meijer.

Het jaar 2018 van bouAd gaat de boeken in als een van de roerigste jaren sinds de oprichting in 2004. Met nieuwe producten, een flinke uitbreiding van het personeelsbestand en een fusie met bijbehorende uitbreiding van de directie ziet de toekomst van het bedrijf er rooskleurig uit.

We zijn met 151 projecten lekker bezig geweest. Tot grote hoogte gestegen in 2018, maar ook heel diep gegaan en heel veel meters gemaakt. Om met dat laatste te beginnen, dan hebben we het natuurlijk over ons werk voor de Rotterdamse Elektrische Tram (RET). Bij de bouw van een gloednieuwe werkplaats met kantoorruimtes ging het toch over een slordige 20.000 m2 bruto vloeroppervlak. Wesley van Olderen, Peter Geurts en Stefan Kreft waren namens bouAd nauw bij het enorme project betrokken, dat vlak voor kerst werd opgeleverd.

Dan het dieptepunt van 2018, dat was de Garenmarkt in Leiden. Letterlijk een dieptepunt natuurlijk, de parkeergarage in het centrum van de Sleutelstad gaat liefst 16 meter de grond in. De werkzaamheden zijn volop aan de gang, namens bouAd voert Henk Prijs onder andere tweedelijns keuringen uit. Een schitterend project om aan mee te mogen werken. Alles over de garage en de voortgang van de bouw is te vinden op de projectwebsite.

Hoogtepunten waren er gelukkig meer dan genoeg. Je voorlopig nog wel even aan het lezen zijn als we ze allemaal uitgebreid zouden moeten toelichten (151 stuks, weet je nog..? ????). Daarom pikken we het letterlijke hoogtepunt er even uit: de EMA. Na de voorgenomen Brexit besloot het Europees Geneesmiddelen Agentschap naar het vasteland te verhuizen. Namens bouAd verzorgen Henk Prijs en Ben Meijer tweedelijns keuringen en ITS-keuringen van het 81 meter hoge gebouw op de Zuidas in Amsterdam.

Ook op personeelsgebied veranderde heel veel. Lees: er kwamen flink wat mensen bij. Je hebt de interviews met Jaap Schoonderbeek en Nico Klok al kunnen lezen, de komende tijd voelen we al onze mensen aan de tand. Halverwege 2018 ging TimeClock BV op in bouAd Adviesgroep. Bijna alle TimeClockers gingen mee naar de Zeeweg. Hoewel, daar zaten ze natuurlijk al. De muren werden doorgebroken, zullen we maar zeggen.

We gaan bij bouAd graag op de duurzame toer en willen het jaar goed beginnen. Onze specialist duurzaamheid Ben Meijer heeft daarom drie gouden tips waarmee iedere huiseigenaar in 2019 al zijn of haar voordeel kan doen.

Gouden tip nummer 1:

Isoleer altijd eerst je woning voordat je naar een elektrisch verwarmingssysteem overstapt. Dit zorgt voor een zuinigere installatie en een comfortabelere woning.

Gouden tip nummer 2:

Als je je huis gaat isoleren, denk dat ook goed na over ventilatie. Door het isoleren en bijvoorbeeld de tochtkieren te dichten, moet je voor je gezondheid wel een andere vorm van ventileren gebruiken.

Gouden tip nummer 3:

Elektrisch verwarmen wil niet zeggen dat het beter voor het milieu is. De productie van grijze stroom zorgt namelijk voor veel CO2-uitstoot. Wil je het milieu echt sparen, wek dan je eigen stroom op of gebruik groene stroom.

Image

bouAd adviesgroep
Zeeweg 144
2224 CH Katwijk

Postbus 2006
2220 BA Katwijk

T: 071 361 17 22
I: www.bouad.nl
E: info@bouad.nl

bouad WeTransfer

Volg ons

Certificering

Image
Image
Copyright © 2019 bouAd.

Website door All2Graphic grafische studio - Katwijk zh

Zoeken