Blog

Laatste nieuws

Previous Next

Bedrijven moeten energiebesparing melden

Bedrijven en organisaties die jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas verbruiken, moeten voor 1 juli 2019 aangeven bij de overheid welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen.

De nieuwe wet die de informatieplicht regelt, is per 1 januari jongstleden ingegaan. De informatieplicht geldt voor alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dat betekent werk aan de winkel voor 100.000 tot 125.000 bedrijven in Nederland. Voorheen werd op basis van controles gewerkt, die overigens zelden tot nooit werden uitgevoerd. Met de invoering van de nieuwe wet moeten bedrijven en organisaties iedere vier jaar zelf laten zien welke energiebesparende maatregelen zijn genomen. De overheid komt de bedrijven tegemoet met per branche een lijst met te nemen maatregelen. Via deze link naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kun je veel meer informatie vinden over de nieuwe wet en hoe je je moet aanmelden.

Er is momenteel veel te doen over duurzaamheid en de maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd. De meningen zijn verdeeld, maar een bijdrage leveren aan het klimaat en tegelijkertijd de energiekosten verlagen, zal menig ondernemer toch als muziek in de oren klinken. Natuurlijk staat er een investering tegenover, maar bedenk ook dat er verschillende subsidiepotjes en fiscale voordelen te behalen zijn bij energiebesparende maatregelen.

Bij bouAd adviesgroep hebben we experts in huis op beide gebieden. We verzorgen bijvoorbeeld energiescans in verschillende soorten en maten. Met het rapport op basis van zo’n scan weet je precies waar de winstpunten qua energieverbruik te halen zijn, hoeveel dat gaat kosten en wanneer de investering is terugverdiend. Kijk vooral ook eens op de pagina Energieadvies. Naast de technische kant weten we ook precies waar de financiële voordelen te halen zijn als er geïnvesteerd moet worden.

Parkmanagement Katwijk op bedrijventerrein ’t Heen heeft in samenwerking met de gemeente Katwijk al succesvol een subsidie aangevraagd bij de provincie Zuid-Holland voor een onderzoek naar duurzaamheid en energiebesparing voor 't Heen en Klei-Oost.  Dit onderzoek is uitgevoerd door bouAd. Op basis van dat onderzoek en de naderende meldingsplicht organiseert Parkmanagement Katwijk bij voldoende animo een informatiebijeenkomst voor alle Katwijkse bedrijven. Voor meer informatie hierover kun je terecht op parkmanagementkatwijk.nl

Image

bouAd adviesgroep
Zeeweg 144
2224 CH Katwijk

Postbus 2006
2220 BA Katwijk

T: 071 361 17 22
I: www.bouad.nl
E: info@bouad.nl

bouad WeTransfer

Volg ons

Certificering

Image
Image
Copyright © 2019 bouAd.

Website door All2Graphic grafische studio - Katwijk zh

Zoeken