Blog

Laatste nieuws

Previous Next

Kantoor Prohles krijgt complete make-over

Het nieuwe bestuurskantoor van de Stichting Prohles in Katwijk is straks nauwelijks nog terug te herkennen. In de goede zin van het woord uiteraard, want het gedateerde pand aan het Abeelplein krijgt een complete make-over.

Open gevel

Het bestuur van Prohles heeft bouAd een ontwerpopdracht meegegeven om het huidige bestuurskantoor te transformeren naar een hedendaags kantoor. Het kantoor voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Architect Jaap Schoonderbeek wordt blij van dit soort opdrachten. “We laten in ons ontwerp de bestaande constructie zoveel mogelijk intact. Wel maken we een nieuwe entree aan de kant van het schoolgebouw.” Transparantie in de organisatie neemt Prohles daarbij heel letterlijk, want de gevel zal zich op de begane grond letterlijk openen. “Je kunt straks zo naar binnen kijken.”

Binnen wordt het pand rigoureus aangepakt. Schoonderbeek: “Het nieuwe bestuurskantoor krijgt op de begane grond onder andere een grote vergaderruimte. Op de bovenverdieping komen verschillende kantoorruimtes. Alles wordt uitgevoerd in lichte en warme kleuren.”

Nul op de meter

bouAd staat bekend om de enorme kennis en ervaring op het gebied van duurzame toepassing in de bouw. De ambitie voor het nieuwe kantoor van Prohles is op dit vlak dan ook hoog. “We streven ernaar om dit gebouw een van de eerste energieneutrale kantoorgebouwen te laten worden in de gemeente Katwijk”, aldus Schoonderbeek. “Dat betekent dat we vol inzetten op nul op de meter, onze energie-experts gaan daar mee aan de slag.”

Image

bouAd adviesgroep
Zeeweg 144
2224 CH Katwijk

Postbus 2006
2220 BA Katwijk

T: 071 361 17 22
I: www.bouad.nl
E: info@bouad.nl

bouad WeTransfer

Volg ons

Certificering

Image
Image
Copyright © 2019 bouAd.

Website door All2Graphic grafische studio - Katwijk zh

Zoeken