Blog

Laatste nieuws

Previous Next

Wesley van Olderen: “Bouwsfeertje vind ik heerlijk”

Een ondernemende, leergierige en ervaren toezichthouder die niet op zijn mondje is gevallen. Zo is Wesley van Olderen het beste te omschrijven. En iemand die voor het vuur gaat voor de opdrachtgever. “Ik wil kwaliteit leveren waar de eindgebruiker tevreden mee is.”

Zijn tongval verraadt meteen zijn afkomst. Wesley is een echte Culemborger en dat is te horen aan zijn Utrechtse tongval. Hij is het type ‘ik zeg wat ik denk’ en past daarmee perfect in de bouw en bij bouAd. “Dat bouwsfeertje vind ik heerlijk. Het ene moment lachen en gekkigheid met een timmerman of metselaar, een uur later vergaderen over ingewikkelde constructies. Die combinatie ligt me wel.” Een hekel aan kantoorwerk heeft Wesley zeker niet. “Als ik maar regelmatig naar buiten kan, de bouwplaats op. Daar gebeurt het, daar moet ik als toezichthouder toch vooral zijn.”

Wesley van Olderen portretToezichthouder

Wesley werkt sinds de fusie voor bouAd en was sinds voorjaar 2018 in dienst bij TimeClock. Daar stortte hij zich in eerste instantie op de MJOP’s (meerjarenonderhoudsplannen). “Daar had ik al wel ervaring mee, alleen nog niet met het programma O-prognose, maar ik ben een snelle leerling. Het is niet mijn lievelingswerk, maar ik help graag mee. Het is mooi om een bedrijf te zien groeien en daar onderdeel van te zijn. Daar hoort ook bij dat je bijspringt op plekken waar het nodig is.”

Zijn kracht ligt echter vooral bij bouwtoezicht en bouwbegeleiding. Na de MTS zette Wesley als 20-jarige opzichter bouw- en woningtoezicht bij de gemeente Culemborg zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt. “Dat was best leuk, maar op een gegeven moment miste ik de uitdaging in het werk. Daarnaast is werken in je eigen woonplaats ook niet altijd een voordeel. Ik moest op een gegeven moment bekenden op de vingers tikken en dat vond ik niet handig.”

Complete woonwijk

Hij deed nog een jaar hetzelfde werk bij de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel en vond daarna mooie nieuwe uitdagingen. Wesley bracht in de jaren die volgden voor een aantal opdrachtgevers verschillende grote werken als bouwkundig opzichter tot een goed einde. “Dat vind ik echt gaaf, om samen met anderen bijvoorbeeld een complete woonwijk uit de grond te stampen. Zoals we in Hoogvliet hebben gedaan. Van heien tot en met de oplevering en de nazorg, alles kwam daar bij kijken. Best gaaf als je vaklui met 40 jaar ervaring aanstuurt en dat ze naar je luisteren, omdat je weet waar je het over hebt.”

Tijdens een van die opdrachten werden de eerste contacten gelegd tussen Wesley en Jacob, toen nog directeur van TimeClock. Na bijna vier jaar en vele honderden aan- en verkoopkeuringen als inspecteur vastgoed bij SSW, vond Wesley het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Ik ben best actief op LinkedIn en toezichthouders en inspecteurs zijn erg gewild. Daar kwam ik toen wel achter. Ik ben bij vier bedrijven op gesprek geweest, maar ik had het meeste vertrouwen in het verhaal van Jacob.”

Remise RETRemise RET

Sinds afgelopen zomer werkt Wesley mee aan de bouw van de nieuwe remise van de RET in Rotterdam. “Niet per se een heel ingewikkelde klus qua bouw, maar wel op het gebied van installaties en met meer dan 15.000 vierkante meter bvo (bruto vloeroppervlak) gewoon heel groot. Stefan en Peter waren al bij het project betrokken, maar er was extra ondersteuning nodig om alles op tijd klaar te krijgen.”

Het werk in Rotterdam zit er overigens bijna op. “Het project is officieel opgeleverd, maar we zijn nog bezig om de laatste punten uit het proces-verbaal van oplevering op orde te brengen.” In de nieuwe remise kunnen nu extra lange metro’s in eigen beheer worden onderhouden. Ook is plek gecreëerd voor elektrische bussen. “Dat blijft toch het mooiste van ons werk”, vindt Wesley. “Van niets naar iets moois en daaraan mogen meewerken. Daarbij is het mijn missie om altijd de kwaliteit leveren die de eindgebruiker tevreden maakt. Als je een dure auto koopt met alles erop en eraan, verwacht je dat dat ook het geval is. Ik werk graag volgens hetzelfde principe.” De remise werd vorige week geopend, klik hier voor een filmpje van de RET.

Vrienden

Doordeweeks gaat Wesley op in zijn werk, het weekend is voor zijn vrienden. “Ik heb een grote en hechte vriendengroep. We gaan vaak een drankje doen of uit eten. Tot een halfjaar geleden deed ik best fanatiek aan crossfit, maar ik heb een schouderblessure opgelopen. Ik ben uiteindelijk toch maar naar een fysiotherapeut geweest. Dat hielp, maar ik ging meteen vol gas toen ik weer pijnvrij was. Sindsdien doe ik het rustiger aan. Al weten mijn vrienden me nog steeds prima te vinden als er geklust moet worden. Ik mag al met al niet klagen, ik heb een goed leven.”

Image

bouAd adviesgroep
Zeeweg 144
2224 CH Katwijk

Postbus 2006
2220 BA Katwijk

T: 071 361 17 22
I: www.bouad.nl
E: info@bouad.nl

bouad WeTransfer

Volg ons

Certificering

Image
Image
Copyright © 2019 bouAd.

Website door All2Graphic grafische studio - Katwijk zh

Zoeken