Zoeken

Geschiedenis

De historie van bouAd adviesgroep bv ligt in zowel de ontwerpende als uitvoerende kant van de bouw. Oprichters Kees Caspers en Cees Guijt hebben het vak met de paplepel ingegoten gekregen. De vader van Kees was timmerman en de vader van Cees elektricien, waardoor de interesse voor het vak op jonge leeftijd een feit was.

Zij ontmoette elkaar bij Van der Wiel Bouw B.V. in Noordwijk, waar Kees stage kwam lopen en Cees al werkzaam was als projectleider. Cees had daarvoor al ruime ervaring opgedaan bij architectenbureau Hans van Egmond BNA. Het vak werd hen bijgebracht op een rechtvaardige maar ook strenge manier. Daar waar Cees een ontwerp vanachter de tekentafel betaalbaar maakte, kochten zij beiden de benodigdheden in en leerden ze snel van elkaar. Alles onder toeziend oog van de heren Ab van der Wiel junior en senior, zoals later bleek hun fundament.

Verdere ontplooiing werd opgedaan bij Calculatie Bureau Caltek. Op deze manier werd ook de adviserende kant van de bouw belicht. Rekenen, tekenen en bouwbegeleiding werden toen de hoofdmoot.

Kleine projecten werden grote projecten, die vroegen om een andere aanpak. Hierin vonden Kees en Cees een nieuwe partner, Nebest Adviesgroep. Samen met de derde Kees, (van der Veen) richtten zij in 2004 Nebest Bouwadvies B.V. op en lag de weg vrij naar mooie en toonaangevende projecten.

Nebest Bouwadvies B.V.
groeide door het gebruik van gezond verstand, het voorop zetten van de kwaliteit van het werk en vooral hard te werken voor onze opdrachtgevers. Het heeft veel moois gebracht. We zijn net zo trots op de nieuwbouw van een verenigingsgebouw als op de renovatie van een toonaangevend museum.

Daarnaast blijft het ondernemersbloed stromen. Dit leidde tot de aankoop van een monumentale kantoorvilla in 2007, maar ook tot de me+ formule waarbij het onderhoud (maintenance) aan de energie (energy) gekoppeld wordt en zodanig in een zeer korte tijd gezien kan worden of een renovatieproject energiezuinig kan worden uitgevoerd.

Na negen jaar onderdeel te zijn geweest van Nebest Adviesgroep is het voor Kees en Cees tijd om zelfstandig verder te gaan. Gewoon, omdat de tijd er rijp voor is en wij klaar zijn voor een nieuwe toekomst! Vertrouwd met onze werkzaamheden en met dezelfde kwaliteit blijft ons team voor u klaar staan.

Natuurlijk blijven Nebest Adviesgroep en bouAd adviesgroep bv intensief met elkaar samenwerken, onze relatie zit immers diep geworteld.

Graag tot ziens,

Kees Caspers en Cees Guijt
Directie bouAd adviesgroep bv