Zoeken

Nieuwbouw en restauratie DeLaMar theater Amsterdam

Bij de nieuwbouw van het nieuwe DeLaMar theater zijn enkele monumentale gevels behouden gebleven of herbouwd. Achter de monumentale gevels, welke door een rood verlichte glazen gevel, met elkaar gekoppeld zijn, bevinden zich twee theaterzalen. Deze zijn evenwijdig gesitueerd aan de Marnixstraat.

Tussen de theaterzalen in is een zone gereserveerd voor een brasserie en diverse foyers. In de kelder bevinden zich de kleedruimten en voorzieningen ten behoeven van de artiesten en het personeel. Het kantoor van het theater is gesitueerd in een pand aan de Leidse kade, welke direct in verbinding staat met het theater. De techniekinstallaties bevinden zich op het dak.

 
bouAd adviesgroep bv, gedurende de uitvoering nog Nebest Bouwadvies B.V. genaamd, heeft in opdracht van IPMMC vastgoed gezorgd voor het dagelijks bouwtoezicht. 


Projectgegevens:
Opdrachtgever: IPMMC vastgoed B.V. in opdracht van Stichting Marnixstraattheathers | Aannemer: Hillen & Roosen | Architect: Architectencombinatie Jo Coenen & Arn Meijs Architecten | Afbeelding: www.delamar.nl | Plaats: Amsterdam | Periode van uitvoering: 2008 – 2010 | Investering: Ca. 60.000.000,- | Gebruikoppervlak: Ca. 10.000 m² | Dienstverlening: Aanvullend bouwtoezicht.