Zoeken

Herinrichting gebouw Infinity Office Amsterdam

 

Het ING House aan de Zuidas in Amsterdam is ontworpen door architectenbureau Meyer & Van Schooten. In december 2002 is het in gebruik genomen. Het gebouw is 28 meter breed en 138 meter lang. Op het hoogste punt is het 48 meter hoog. Nadat ING in 2014 uit het gebouw vertrokken is, heeft het een nieuwe naam gekregen, namelijk Infinity Office. Ten behoeve van de nieuwe huurders Lexence Advocaten & Notarissen en The Office Operators is bouAd betrokken geweest bij de herinrichting van het opvallende kantoorgebouw.

In opdracht van CBRE Global Investors (NL) B.V. heeft bouAd in 2014 de voorbereidingsfase begeleid. Gedurende de uitvoering is bouAd verantwoordelijk geweest voor directievoering en bouwtoezicht. De uitvoering is gestart in juni 2014. Voor de nieuwe huurders zijn verschillende aanpassingen aan de werkruimten verricht, de entree is vernieuwd en het bedrijfsrestaurant is verbouwd. Als uitbreiding op het auditorium zijn een aantal nieuwe vergaderzalen gebouwd in de foyer van het autitorium, zodat kleinere gezelschappen ook gefaciliteerd kunnen worden. 

Op de begane grond is een koffiebar gerealiseerd waar naast een goede kop koffie een croissant of muffin gehaald kan worden. Het nieuwe interieur en de nieuwe verlichting zijn ontworpen door MVSA en passen als gevolg van het strakke ontwerp goed bij het gebouw. 

Het restaurant op de 6e verdieping van het gebouw is eveneens verbouwd en kent een huiselijke sfeer door een nieuwe vloerafwerking, nieuw meubilair en de toevoeging van nieuwe verlichtingsarmaturen en vloerkleden. Het restaurant is ontworpen door Pubblik & Vos.

  

De verschillende (dak)tuinen zijn heringericht naar een ontwerp van buro mien ruys, tuin & landschapsarchitekten.

Meer informatie kunt u vinden op www.infinityoffice.nl

Projectgegevens
Opdrachtgever: CBRE Global Investors (NL) B.V. | Gebruikers: Lexence Advocaten en Notarissen en The Office Operators |Plaats: Amsterdam | Afbeeldingen: Infinity Offices Status: opgeleverd | Periode van voorbereiding: april 2014 - juni 2014 | Periode van uitvoering: juni 2014 - januari 2016 | Gebruiksoppervlak: Circa 20.000 m² | Dienstverlening: projectmanagement, directievoering en bouwtoezicht.