Energie en Duurzaamheid

De ontwikkelingen rondom energie, duurzaamheid en circulair bouwen gaan ontzettend snel. bouAd kan op vele gebieden ondersteuning bieden in het kiezen van het juiste pad. Wij begrijpen als geen ander dat elk bouwwerk uniek is in zijn vorm, gebruik en mogelijkheden.

BouAd is BRL9500 gecertificeerd. Dit betekent dat wij onafhankelijk energieprestatieadvies geven en energielabels kunnen uitgeven, die we registreren bij RVO. Met het certificaat voldoen we aan de wettelijke normen. En doordat bouAd is aangesloten bij keuringsinstituut KIWA, die onze dienstverlening op het gebied van energieadvies toetst, garanderen wij een hoge kwaliteit.

Onze energieadviseurs leveren de volgende producten:

Energielabels woning en utiliteitspanden

Een energielabel geeft aan of een object veel of weinig energie verbruikt. bouAd verzorgt energielabels voor bestaande en nieuw te bouwen woningen en utiliteitsgebouwen.

Energieprestatieadvies woningen en utiliteitspanden

Het energieprestatieadvies bestaat uit een goed onderbouwd maatwerkrapport, waarin duidelijk wordt aangegeven wat de mogelijkheden binnen verduurzaming zijn, hoe deze toegepast kunnen worden en wat de voor- en nadelen zijn. Bovendien maakt het rapport inzichtelijk wat de maatregelen u zouden kosten en wat de maatregelen u zouden opleveren. Voor zowel het advies en de maatregelen die u neemt kun u subsidie ontvangen.

MPG-berekening

MPG staat voor Milieu-Prestatie-Gebouwen en is onderdeel van de bouwaanvraag. De MPG-berekening is een indicatie van het milieueffect voor nieuw te bouwen woningen en kantoren.

Maintenance and energy plus

De me+ maakt een koppeling tussen onderhoud en energieprestatie. Het is een compleet handboek dat u gedurende de komende 20 jaar kunt gebruiken bij het planmatig onderhoud van uw complex. De me+ maakt in een stappenplan overzichtelijk hoe uw complex gasloos en energieneutraal kan worden, zodat uw energiebesparingen een eenmalige uitvoering zullen zijn en direct op de juiste wijze en toekomstgericht worden uitgevoerd. De energiebesparingen worden gelijktijdig met het groot-onderhoud gecombineerd aan de hand van het MJOP. Voor zowel de ME+ en de maatregelen die u neemt kunt u subsidie ontvangen.

Smart Enerqy Scan

De SES geeft per bouwkundig- en installatietechnisch onderdeel van het object de huidige situatie weer en geeft bij elk onderdeel een verbetermaatregel. De SES geeft eveneens aan wat het effect is als meerdere energiemaatregelen uitgevoerd worden. Per verbetermaatregel wordt onder andere aangegeven wat de verbetering is, wat de investeringskosten zonder subsidie zijn, wat de energiebesparingen per jaar zijn en wat de terugverdientijd is.

Meer info nodig over Energie en Duurzaamheid?

Bel Sandra 071 361 17 22 , stuur een mail of kom langs

Of laat een bericht achter